Tak for kampen

I torsdags var jeg et smut forbi byrådsmødet, der denne dag blev holdt på Harmonien i Nakskov. Agendaen denne aften var, at jeg ville give de byrådsmedlemmer, der mødte op, en lille gave og sige tak for kampen. Jeg havde i den anledning fået lavet 25 #NOKerNOK kopper og skrevet en lille hilsen om det at være menneske og det, at vi mennesker altid er i krig med os selv. Der var fem afbud på dagen, så jeg uddelte 20 små gaveposer… De fleste havde nemt ved at smile, give hånd og tale med mig, tak!

Igennem hele forløbet har jeg forsøgt at handle ordentligt, og når andre handlede uordentligt, også mod mig, strammede jeg endnu mere op, og gjorde mig endnu mere umage i at handle ordentligt, og jeg mener, jeg i forløbet er kommet godt i mål med det.

Ordentlighed for mig betyder, at det jeg gør, lever op til de moralske krav og forventninger, jeg står overfor. Min adfærd skal være korrekt, anstændig, pålidelig og passende til den situation, jeg står i. Med ordentlighed har jeg fokus på detaljen, i det jeg laver… Ordentlighed handler om den fornemmelse, vi alle har om, hvad der er anstændigt, beundringsværdigt og ærefuldt at gøre i bestemte situationer… Hvis nogle gør det modsatte, kan de fleste af os fornemme det som forkasteligt, kritisabelt og usselt…

Indrømmet, jeg var nervøs, da jeg tog til byrådsmødet, for hvordan ville gaven blive taget imod? Ville de tage imod min hilsen, eller ville den blive afvist? Alle fik gaven med hjem, og jeg har efterfølgende fået en lille hilsen tilbage fra Martin, Tine og Merete… Jeres hilsner gjorde mig glad, fordi de viser, I har taget imod gaven med samme ånd, som jeg sendte den afsted… Tak!

Jeg har i forløbet mødt samtalepartnere, hvor vi blev enige om at være uenige og enige om, at vi ikke måtte stoppe med at tale sammen… Så dem, jeg  de sidste 12 måneder har talt mest politik med, er nogle af de mennesker, jeg har mindst grundlæggende politisk til fælles med… og det har været befriende, at vi ikke skulle blive enige eller give hinanden ret, men at vi alle oprigtigt ønskede at blive klogere på hinanden, ved at sætte parentes omkring vores forforståelse og nysgerrigt spørge ind til holdninger og meninger… Tak for jer! Til gengæld har jeg fået den kolde skulder af folk, jeg grundlæggende er politisk enige med og nogle af dem, hverken hilser eller ønsker at tale med mig i dag… I er gået glip af super vigtig viden, og det er jeg oprigtig ked af, for den viden ville I kunne bruge til at skabe det bedst mulige tilbud til glæde og gavne for alle borgere.

På intet tidspunkt har jeg sagt, der for alt i verden skal ligge en skole i Horslunde, men jeg har bedt om, at når noget skulle gøres, så skulle det gøres ordentligt og med værdighed. Jeg håber, at forløbet omkring skolerne kan være en case til, hvordan man ikke skal gøre i fremtiden.

Nu er kampen slut, og jeg håber, at alle, uanset om man har været for eller imod, ønsker at tage en øl eller vand i cafeteriaet efter kampen, tale sammen, grine, græde, ærgre sig og vise, hvordan vi har det, præcis som når vi har spillet en håndboldkamp i vores lokale hal. Vi er alle i samme båd, og vi er alle mennesker.

Pax et bonum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait