Taler

Båltale 2023 Skt. Hans Byparken i Horslunde

“Glædens bål, som vi tænder om lidt, som skal holde vores fjender og de dårlige ting væk fra
byen, måske vi skal kalde bålet for dialog – Det betyder: Vi lytter og taler ordentligt til
hinanden, også når vi grundlæggende set er dybt uenige… Det er nemlig gennem dialogen og
debatten, vi bliver klogere på hinanden. Intet godt kommer ud af at råbe og tale grimt eller
trænge sig op i et hjørne… Nogle vil måske sige, det er det, byrådet har gjort i sagen om
skolelukninger, og jeg er ikke uenig, men måske der også er to sider af denne mønt? Måske vi
også skal se på, hvad vi selv kan gøre anderledes i fremtiden…”

Dimissionstale 2023 Horslunde Landsbyordning i Lolland Kommune

“Jeg har ofte sagt, at min opgave er at vise jer til rette i faget, så I kan se på verden gennem det fag og opdage nye ting, I kan tage med jer videre… Jeg ved ikke, om I forstår, hvad jeg mener, men jeg tror på, I senere i livet vil opdage meningen, ved at sænke den kikkert, som alle de forskellige fag I er blevet undervist i her på skolen er, og opdager at det hele hænger sammen som et hele… og det hele kan I få til at blive til så meget mere. Det ved jeg, I kan!”

Tale i forbindelse med kollega fik nyt job

“Så har jeg pakket et lille spejl, et spejl der skal hjælpe dig med, ikke at glemme dig selv… Så lille spejl på væggen her, hvem styrer mig i verden her?… Når du en dag, ser dig selv i spejlet og ikke kan lide det du ser og i samme åndedrag når til den erkendelse at du ikke kan slippe væk fra dig selv, så ring til mig (42569048), så vil jeg gerne hjælpe dig, til at acceptere at livet er absurd, vælge det absurde, derved vælge dig selv og livet…”

Tale afhold til kollegas 25 års jubilæum

“Og det er lige netop derfor, at de lærere der sidder i det Brune hjørne, af andre opleves som gammeldags og rene tidslommer…. Det er næsten som at komme på et museum, vil nogle påstå… Det er ikke fordi disse lærere er gammeldags, de har bare alle dage arbejdet så tæt på lysets hastighed, at tiden nærmest har stået stille…”

Dimissionstale 2014 Centerafdelingen i Lolland Kommune

“Alt dette et indlejret i traditioner og historie, det vi kalder kultur. Det er den kultur der forklarer hvorledes samme begreber kan betyde noget forskelligt alt efter hvor man befinder sig i verden eller i livet. Ja, fagene kan kaste lys over livet – Men kun hvis i er det bevist.”