Nytårs hilsen 2023

Kære Menneske

I rummet mellem det gamle og det nye år står vi alle på kanten af uendelige muligheder og en masse ubekendte veje… Hvis livet er en rejse, så markerer årsskiftet ikke kun en tidslinje, men også en mulighed for at genoverveje vores vej, vores valg og vores værdier…

Når jeg står og ser tilbage på året, der gik og samtidig står ansigt til ansigt med det år, der kommer, så oplever jeg en eksistentiel undren, ikke tvivl eller krise, men en undren… For hvad er egentligt meningen med mine valg? og hvordan påvirker mine valg både min egen og andres skæbner? Min undren skal ikke nødvendigvis give svar, men det er for mig givende at fjerne mig fra dagligdagens overfladiske livs forførende bølger og lade mig fordybe i tanker og refleksioner…

Læsø er ret forude, ikke den anden stjerne til højre og lige ud til daggry (Tak Tine), men tæt nok på… 1. marts 2024 starter jeg som skoleleder på Læsø Skole, og det glæder både jeg og min familie os til… Vi har åbnet 2024 døren på klem, men det betyder også, at vi skal lukke en anden dør… Det bliver lidt underligt at lukke døren til noget, der har været en så stor del af mit/vores liv i så mange år, som Nakskov og Lolland Kommune har. Jeg blev ansat på BUC i Nakskov tilbage i 2001 og har arbejdet med børn og unge på Lolland de sidste 23 år… Min helt igennem fantastisk kone har været lærer i kommunen siden 2007, og selv da vi var et smut i Grønland beholdt vi vores base på Bresemanns Allé i Nakskov… Men nu skal det være, vores ”anden stjerne til højre” har budt os velkommen… Så kender du en, der kender en, der lige står og mangler et helt igennem fantastisk hjem, så er vores altså til salg… 😊

Tilbage til tanker og refleksioner… Læs for hel…. vores lokale avis, vælg de lokale nyheder til og doser de udenlandske, gå en tur i din by, tal med din nabo, hils på dem du møder på din vej, når du handler, sluk din telefon – alt dette giver øget nærvær, giver et tilhørsforhold og det er altså betryggende at høre til et sted, særligt når det er et sted, hvor vi har det så godt, som vi har lige her… Specielt i en tid hvor vi bliver bombarderet med alverdens ulykker, og uanset hvor umage vi gør os, så kan vi altså ikke gøre ret meget ved det, der sker i hverken Mellemøsten, Ukraine eller hvem der bliver valgt som præsident i USA, når vi bor i Nakskov, Horslunde, Rødby eller Maribo… Men vi kan gøre en forskel lokalt… Vi kan melde os ind i en politisk forening, blive spejderleder, håndboldtræner i den lokale klub eller stille op til skolebestyrelsen på vores børns skole… Den forskel kan vi gøre, allerede i dag… og tro mig, det er ikke en lille forskel!

Så med ønsket om mere nærvær og lokalt engagement vil jeg bevæge mig ind i 2024

Godt nytår til alle!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait